• Vegefest

    Vegefest - 17. - 18. září 2016

  • Flora Olomouc

    Flora Olomouc - 21. - 24. 4. 2016

 

Antioxidační princip

Antioxidační látky v efektivních mikroorganizmech jsou schopny neutralizovat volné radikály a vytvořit regenerativní prostředí.

  • Oxidace:

je sloučení libovolné látky s kyslíkem (např. železo + kyslík = rez

naříznuté jablko + kyslík = hnědá řezná plocha).

Při oxidaci mohou vznikat četné volné radikály, které jsou pro dané prostředí škodlivé.

  • Antioxidace:

zabrání slučování látek s kyslíkem, případě působí opačným směrem (např. zabrání vzniku rzi nebo ji zruší, řezná plocha jablka zůstane déle světlá.

Efektivní mikroorganizmy produkují velké množství antioxidantů. Ty se skládají především z: polysacharidů, minerálů v chelátové formě s katalytickou aktivitou, v menším množství z vitaminu C a E a stopových prvků.